Home     About        FAQs        Feedback    Take Action    Downloads     MythWatch   Advanced Advocacy    Store   KAJ SE SKRIVA ZA MITOM
Srečne kraveBookmark and Share          

 HUMANE MYTH GLOSSARY
Abolition
Animal advocacy
Animal husbandry
Animal protection
Animal rights
Animal welfare
Animal welfare industrial complex
Animal-using industries
Commodification
Conflict of Interest
Conscientious objection
Critical thinking
Cruelty-free
Doctrine of necessary evil
Happy Meat
Hogwashing
Humane myth
Humane slaughter
Neo-carnism
Non-participation and Non-cooperation
Non-violent social change
Open Rescue
Speciesism
Suffering
Sustainable
Utilitarianism
Values-based activism
Veganism
 

 

   

Your bowser does not support Javascript which is required to view the slide show.
To view this slide show in pdf format, click here.

 

Da bi neprekinjeno proizvajale mleko, so krave prisiljene leto za letom prestajati neskončen cikel nosečnosti in rojevanja - zgolj zato, da jim telička takoj odvzamejo. Krave in telički jočejo drug za drugim, ko jih ločijo.

Vse oblike reje krav za mleko vključujejo nasilno oplojevanje. Pri tem postopku oseba vstavi roko v zadek krave, da spremeni položaj maternice, potem pa v kravino vagino na silo vstavi instrument za oploditev. Zadrževalna ograda, ki se pri tem uporablja, je znana kot "stojalo za posilstvo" (rape rack).

Polovica rojenih teličkov je moškega spola. Niso uporabni za proizvodnjo mleka, zato jih pošljejo za proizvodnjo teletine ali direktno na dražbo, kjer jih prodajo in nato zakoljejo, ko so stari le nekaj dni. Bikci, namenjeni za proizvodnjo teletine, utrpijo krut postopek kastracije in so po 4 mesecih, ki jih preživijo v majhnih zabojih ali ogradah, ubiti.

Po zgolj 4 do 6 letih so krave "molznice" iztrošene od nenehnega prisilnega proizvajanja mleka. Pogosto šibke in bolne morajo prestati transport na dražbo in v zakol. Oboje je zelo travmatično za ta nežna bitja. Če jim je omogočeno svobodno življenje brez izkoriščanja in klanja, lahko krave živijo 25 ali več let. 

Za prenos predstavitve v obliki pdf datoteke kliknite tukaj.

Za prenos prosojnic v obliki powerpoint datoteke kliknite tukaj.

Če želite predstavitev dodati na vašo spletno stran, kopirajte in vstavite kodo spodaj (enkraten klik v polje s kodo izbere vse)

Vstavite: