Home     About        FAQs        Feedback    Take Action    Downloads     MythWatch   Advanced Advocacy    Store   IZA MITA
Sretne kraveBookmark and Share          

 HUMANE MYTH GLOSSARY
Abolition
Animal advocacy
Animal husbandry
Animal protection
Animal rights
Animal welfare
Animal welfare industrial complex
Animal-using industries
Commodification
Conflict of Interest
Conscientious objection
Critical thinking
Cruelty-free
Doctrine of necessary evil
Happy Meat
Hogwashing
Humane myth
Humane slaughter
Neo-carnism
Non-participation and Non-cooperation
Non-violent social change
Open Rescue
Speciesism
Suffering
Sustainable
Utilitarianism
Values-based activism
Veganism
 

 

   

Your bowser does not support Javascript which is required to view the slide show.
To view this slide show in pdf format, click here.

 

Kako bi se održala neprekidna proizvodnja mlijeka, krave su godinu za godinom prisiljene prolaziti kroz beskonačne cikluse trudnoća i rađanja, da bi im zauzvrat oteli njihove teliće odmah nakon poroda. Krave i njihovi telići plaču jedni za drugima nakon razdvajanja.

Svi oblici proizvodnje mlijeka podrazumijevaju prisilno oplođivanje krave. To iziskuje da čovjek silom umetne svoju ruku duboko u anus krave kako bi njezinu maternicu postavio u određeni položaj, a zatim nagura jedan instrument u njezinu vaginu. Sprava za sputavanje koja se koristi tijekom postupka obično se naziva "stalak za silovanje".

Polovica rođenih telića su mužjaci. Beskorisni su u proizvodnji mlijeka, pa ih šalju u pogone za proizvodnju telećeg mesa ili izravno na dražbe gdje budu prodani i zaklani u dobi od svega nekoliko dana. Muški telići korišteni u proizvodnji mesa trpe okrutan postupak kastracije a ubiju ih nakon četiri mjeseca provedenih u malim boksovima ili oborima.

Nakon svega 4 do 6 godina, krave "muzare" budu "potrošene" uslijed prisilne i neprekidne proizvodnje mlijeka. Često slabe i bolesne, moraju trpjeti transport na javne dražbe i u klaonice, što je traumatično za ove nježne životinje. Ako im se dopusti da žive bez da budu iskorištavane i zaklane, krave mogu živjeti 25 i više godina. 

Za preuzimanje ove prezentacije u obliku pdf datoteke, kliknite ovdje.

Za preuzimanje ove prezentacije u obliku powerpoint datoteke, kliknite ovdje.

Ukoliko želite dodati ovu prezentaciju na vašu web stranicu, kopirajte i ugradite dolje navedeni kod (Jednim klikom u prozorčić s kodom označit ćete cijeli kod)

Ugradi: