Home     About        FAQs        Feedback    Take Action    Downloads     MythWatch   Advanced Advocacy    Store   BAKOM MYTEN
Glada korBookmark and Share          

 HUMANE MYTH GLOSSARY
Abolition
Animal advocacy
Animal husbandry
Animal protection
Animal rights
Animal welfare
Animal welfare industrial complex
Animal-using industries
Commodification
Conflict of Interest
Conscientious objection
Critical thinking
Cruelty-free
Doctrine of necessary evil
Happy Meat
Hogwashing
Humane myth
Humane slaughter
Neo-carnism
Non-participation and Non-cooperation
Non-violent social change
Open Rescue
Speciesism
Suffering
Sustainable
Utilitarianism
Values-based activism
Veganism
 

 

   

Your bowser does not support Javascript which is required to view the slide show.
To view this slide show in pdf format, click here.

 

I syfte att upprätthålla en oavbruten mjölkproduktion, tvingas kor år efter år att gå igenom en ändlös cykel av graviditeter och födsel, bara för att få sina kalvar omedelbart tagna från dem. Kor och kalvar ropar efter varandra när de blir åtskilda.

Alla former av mjölkindustrier kräver påtvingade graviditeter för kor. Det innebär att en person för in en arm i kons ändtarm för att hitta livmodern och sedan tvingar in ett instrument in i hennes vagina. Fixeringshjälpmedlet som används brukar kallas "våldtäktsställning"

Hälften av kalvarna som föds är hanar. De tkan inte användas i mjölkproduktion och sänds istället till kalvköttsproduktion eller till auktion där de säljs och slaktas när de bara är några dagar gamla. Tjurkalvar som används i kalvköttsproduktionen lider av den grymma kastreringen och dödas efter 4 månader efter att ha levt i små boxar eller spiltor.

Efter bara 4 till 6 år är dessa kor "förbrukade" efter att blivit tvingade till att ständigt producera mjölk. De är ofta svaga och sjuka när de transporteras till auktion eller slakt, vilka är traumatiska för dessa vänliga djur. Om de får leva utan exploatering och slakt kan de leva i 25 år eller mer. 

För att ladda ner detta bildspel som en PDF, klicka här.

För att ladda ner detta bildspel som en Powerpoint, klicka här.

För att lägga till bildspelet på din hemsida, kopiera och klistra in inbäddningskoden nedan (Genom att klicka en gång i fältet markeras allt)

Bädda in: