Home     About        FAQs        Feedback    Take Action    Downloads     MythWatch   Advanced Advocacy    Store   MYYTTI
Onnelliset lehmätBookmark and Share          

 HUMANE MYTH GLOSSARY
Abolition
Animal advocacy
Animal husbandry
Animal protection
Animal rights
Animal welfare
Animal welfare industrial complex
Animal-using industries
Commodification
Conflict of Interest
Conscientious objection
Critical thinking
Cruelty-free
Doctrine of necessary evil
Happy Meat
Hogwashing
Humane myth
Humane slaughter
Neo-carnism
Non-participation and Non-cooperation
Non-violent social change
Open Rescue
Speciesism
Suffering
Sustainable
Utilitarianism
Values-based activism
Veganism
 

 

   

Your bowser does not support Javascript which is required to view the slide show.
To view this slide show in pdf format, click here.

 

Kaikessa maidontuotannossa lehmien on tultava tiineeksi ja synnytettävä vasikka vuosittain, jotta maidontuotanto jatkuisi keskeytyksettä. Vasikat riistetään julmasta niiden emiltä, ja eläimet huutavat toistensa perään kun ne erotetaan.

Kaikessa maidontuotannossa käytetään keinosiemennystä. Se tapahtuu siten, että henkilö työntää väkisin käsivartensa syvälle lehmän peräaukkoon ja lehmän kohdun oikeaan asentoon, ja työntää sitten keinosiemennysvälineen lehmän emättimeen. Eläimen paikallapitämiseen käytettävää laitetta kutsutaan yleisesti "raiskaustelineeksi".

Puolet syntyvistä vasikoista on sonneja. Koska niistä ei ole hyötyä maidontuotannossa, ne lähetetään suoraan vasikanlihantuotantoon tai myydään teuraaksi vain muutaman päivän ikäisinä. Vasikanlihatuotannossa sonnivasikat yleensä kastroidaan kivuliaasti ja suljetaan ahtaisiin karsinoihin, kunnes ne tapetaan neljän kuukauden ikäisinä.

Lypsylehmät pakotetaan tuottamaan maitoa tauotta neljästä kuuteen vuotta, minkä jälkeen ne kuljetetaan myyntiin ja teuraaksi. Eläimet ovat usein heikkoja ja sairaita, ja ne kärsivät kuljetuksesta. Tuotantokoneistolta ja teurastukselta välttyvät lehmät voivat elää yli 25 vuotta. 

Lataa diasarja pdf-tiedostona napsauttamalla tästä täällä.

Lataa diasarja PowerPoint-tiedostona napsauttamalla tästä täällä.

Lisää diasarja verkkosivuillesi kopioimalla ja liittämällä alla oleva upotettu koodi sivuillesi (Valitse koko koodi napsauttamalla koodikenttää kerran)

Upota: